Laidback Solutions’ Sherpa 2.0 og Feedback 4.0

Laidback Solutions planlegger slipp av Sherpa 2.0 og Feedback 4.0 i slutten av september. Allerede nå kan vi avsløre noen av nyhetene som kommer i de nye versjonene:
Sherpa 2.0

Sherpa er Laidback Solutions’ plugin for behandling av metadata på bilder i InDesign.

Sherpa 2.0 inkluderer bl.a. bedre støtte for hot-folders. Den nye workflow funksjonen lar deg sende bilder til automatisk eller manuell repro, og oppdaterer automatisk layouten når repro er gjennomført. Man kan nå også sette opp automatisk arbeidsflyt og kopiering av bilder til andre lokaliteter basert på metadata funnet i bildefilene. Andre nyheter inkluderer:

 • Pop-up meny for metadata: minimer skrive- og stavefeil ved å sette inn verdier i ethvert metadata felt ved hjelp av lagrede verdier.
 • Kopier tekst fra metadata ved dra&slipp av teksten til layout i InDesign.
 • Endre metadata direkte i metadatafeltet, uten aksjoner.
 • Legg til metadata på bilder som ennå ikke har noe metadata.
 • Vis all informasjon i stor metadata visning ved mouse over.
 • Større forhåndsvisning av bilder i lister ved mouse over.
 • Bildekvalitet: Ikoner viser brukeren om de plasserte bildenes oppløsning er høy nok til valgt verdi.
 • Pop-up meny for aksjoner: Verdier for aksjoner kan settes som pop-up menyer, for å sikre at brukerne setter inn riktige verdier.
 • Alle brukere innen en brukergrupper kan nå dele felles konfigurasjonsfil lagret på server.
 • Integrasjon med FileTrain lar brukerne sende bilder til repro fra ved kun ett klikk i Sherpa – bildene sendes til FileTrain som sender dem til repro via FTP, og når de er klare oppdateres de i layouten av Sherpa.

sherpa2_newsitem

Feedback 4.0

Feedback er Laidback Solutions’ verktøy for rapportering av bildebruk. Programmet installeres på server og brukes av bl.a. magasiner, aviser og bildebyråer. 

Feedback 4.0 gjør det lett for utgivere og bildebyråer å samarbeide om effektiv rapportering av bildebruk. Utgiver laster opp en PDF av det utgitte magasinet og Feedback analyserer innholdet og sorterer basert på eier av copyright. Utgiver sjekker og godkjenner bildene, og informasjonen blir automatisk sendt til bildebyråets Feedback system. Begge parter kan nå selv eksportere rapporter i egnet format (excel, xml, html, PDF, csv) for eget bruk.

 • Feedback kan nå også importere XML feeds fra websider for rapportering.
 • Integrasjon med FileTrain muliggjør at filer fra ulike lokaliteter kan lastes opp automatisk.

feedback4_news

IFRA 2014

Laidback Solutions vil være å treffe på egen stand ved den teknisk/grafiske messen IFRA i Amsterdam, 13. til 15. oktober. Laidback vil vise Sherpa 2.0 og Feedback 4.0, samt fortelle om kommende nyheter i FileTrain og Cargo.

Dersom du ønsker å booke en demo på forhånd, kan du ta kontakt med oss, eller med Laidback. Det er naturligvis også mulig å ta kontakt for en demo her hjemme. 

IFRA stand: hall 9, monter 9.400

Les mer om Laidback’s produkter på laidbacksolutions.se